Time to meat

Ambachtelijk varkensvlees van eigen gekweekt ras, grootgebracht op vezelrijk voeder. Van onze hoeveslagerij tot aan uw deur geleverd.

4 geslacht de knor hoeveslagerij
Beenhouwer zijn is een ambacht, waarbij de traditionele waarden
met hedendaagse technieken worden verzoend.

4 GENERATIEs VARKENSBOEREN

Ons verhaal start in de 19de eeuw waar de eerste generatie varkensboeren zich vestigde in het Ginnegemveld. Meer dan 100 jaar later en 4 generaties verder zit de boerenstiel en de oude ambacht nog steeds in onze genen.

Al van kindsbeen af wist ik dat mijn toekomst op de varkensboerderij zou liggen. Het buitenleven en de boerenstiel hebben me steeds gefascineerd. Als kind zat ik liever op de tractor op het veld en in de stallen tussen de varkens, dan achter mijn boeken op de schoolbanken.

Na meer dan 10 jaar waagde ik dan eindelijk de grote stap. Ik liet mijn technisch diploma links liggen en koos voor een opleiding tot hoeveslager. Een beslissing waar ik tot op de dag van vandaag nog geen seconde spijt van heb gehad.

Ik ben dan ook enorm trots dat ik het levenswerk van mijn ouders, grootouders en overgrootouders nieuw leven kan inblazen en op deze locatie mijn eigen hoeveslagerij met mijn eigen rasvarkens mag uitbaten.

Onze varkens

Onze huidige varkens zijn een kruising van meerdere kwalitatieve varkensrassen waaronder het Berkshire en Duroc ras. We hebben ervoor gekozen om niet enkel met het zuivere Berkshire ras te werken omdat dit ras veel aanleg heeft voor vet. De kruising van het Berkshire ras met andere varkensrassen zorgt er, in combinatie met vezelrijk voeder en de levensomstandigheden, voor dat er een varken ontstaat met een mooie vlees/vet verhouding.


Onze varkens worden op de boerderij grootgebracht op stro. Hierbij volgen we de hele cyclus zelf op waarbij we het gebruik van machines vermijden. Dit zorgt ervoor dat we meer kunnen toekijken op de voeding en de gezondheid van onze dieren, wat de kwaliteit van het vlees ten goede komt.